Nieuwspagina

Nieuwsflitsen:


* Op 1 augustus 2012 zijn we "echt" van start gegaan. Binnen twee maanden waren alle appartementen bewoond. 

* Duofiets. Bij de opening hebben we een duofiets gekregen. Deze fiets is in de eerste zomer al veel gebruikt en wordt nog steeds regelmatig gepakt als het mooi weer is en het niet al te hard waait.

* Koorbezoeken in Palsma Zathe. In de maanden september tot en met april organiseren we regelmatig kooroptredens of muziekoptredens. We hebben al vele koren mogen verwelkomen. Wat een sfeer brengen deze muziekoptredens elke keer weer met zich mee, fantastisch! 

* Rolstoelbus. Eind juni 2013 hebben we een rolstoelbus voor 9 personen aangeschaft. Dat geeft ons de gelegenheid spontaan met bewoners een rondje Friesland te rijden, een terrasje aan het water te bezoeken of naar een evenement in de buurt te gaan. De bus wordt regelmatig gebruikt.

* Kippen; We hebben 3 kippen en elke dag verse eieren. 

* Geiten. We hebben we een dwerg en drie landgeiten. Ze hebben een prachtige weide tot hun beschikking en voelen zich al helemaal thuis. In januari 2014 en april 2015 zijn er jonge geitjes geboren. Vijf keer beschuit met muisjes! 

* Bad; We hebben een super de luxe bad geïnstalleerd. Het bad is in hoogte verstelbaar en kan kantelen. Hij doet denken aan een Ferrari vanwege zijn vleugeldeur. Verscheidene bewoners hebben al heerlijk liggen dobberen.

* Geslaagd!; In juni 2014 hebben alle medewerkers een cursus kleinschalig wonen afgerond. Iedereen heeft het certificaat behaald. ieder jaar worden de medewerkers (bij)geschoold over relevante onderwerpen.

* Bootreis; Elk jaar maken we een boottocht vanuit Terherne waarbij elke bewoner een familielid meeneemt. We genieten van de mooie omgeving en de heerlijke lunch. We varen op de mooie en zeer praktische boot de Redbat, een rondvaartboot vanuit Terherne. Geweldige bediening en een ontspannen sfeer.

* Artikel in Leeuwarder Courant, 11-11-2015. 


* Sinds september 2017 zijn we in het bezit van een beleefTV! Een prachtig instrument om spelletjes op te spelen, met een groepje of alleen. De spelletjes zijn geschikt voor iedereen, de moeilijkheidsgraad varieert. We kunnen er ook mee op internet. Via you tube liedjes van vroeger zingen geeft altijd succes! Maar ook foto's van vroeger bekijken, bijvoorbeeld van de vroegere woonplaats of van landen waar men op vakantie is geweest.

* Januari 2019; op 4 januari hebben we met bewoners, familie en personeel de uitbreiding met 2 appartementen officieel geopend. We zijn blij met de appartementen en de binnentuin. Heerlijk buiten zitten, ook als de wind uit het noorden komt.

* Februari 2019; bezoek van de inspectie (IGJ) gehad en zonder maatregel in 1 keer goed gekeurd!! Dat is uniek volgens de auditors, dat gebeurt in maar 3% van de bezoeken.

* Maart 2019; We gaan starten met een nieuwe kwaliteitssysteem genaamd kwaliteit@. Op 5 maart de audit na een zelfevaluatie gehad. Dit is positief verlopen, dus gaan we verder. Insteek, naast goede kwaliteit van zorg, nog meer aandacht voor het welzijn!

Powered by webXpress