Nieuwspagina

Nieuwsflitsen:

* Corona: Een week eerder dan de reguliere verpleeghuizen is Palsma Zathe op slot gegaan om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Om het gemis van bezoek te verzachten maken we gebruik van whereby om te beeldbellen en vinden er muzikale optredens in de tuin plaats. We delen deze activiteiten met familie door middel van foto's en filmpjes. Omdat alle bewoners op de begane grond wonen vinden er regelmatig "raamvisites" plaats, een mooie oplossing voor deze periode.
Mei 2021: Inmiddels zijn alle bewoners en de meeste zorgmedewerkers gevaccineerd. Dat betekent dat bezoek weer welkom is zonder afspraak, mits niet meer dan 2 personen per dag. Nog wel even de bezoekerslijst in de hal invullen.

* Op 1 augustus 2012 zijn we "echt" van start gegaan. Binnen twee maanden waren alle appartementen bewoond. 

* Duofiets. Bij de opening hebben we een duofiets gekregen. Deze fiets is in de eerste zomer al veel gebruikt en wordt nog steeds regelmatig gepakt als het mooi weer is en het niet al te hard waait.

* Koorbezoeken in Palsma Zathe. In de maanden september tot en met april organiseren we regelmatig kooroptredens of muziekoptredens. We hebben al vele koren mogen verwelkomen. Wat een sfeer brengen deze muziekoptredens elke keer weer met zich mee, fantastisch! 

* Rolstoelbus. Eind juni 2013 hebben we een rolstoelbus voor 9 personen aangeschaft. Dat geeft ons de gelegenheid spontaan met bewoners een rondje Friesland te rijden, een terrasje aan het water te bezoeken of naar een evenement in de buurt te gaan. De bus wordt regelmatig gebruikt.

* Kippen; We hebben 4 kippen en elke dag verse eieren. 

* Geiten. We hebben we een dwerggeit en drie landgeiten. Ze hebben een prachtige weide tot hun beschikking.

* Bad; We hebben een super de luxe bad geïnstalleerd. Het bad is in hoogte verstelbaar en kan kantelen. Hij doet denken aan een Ferrari vanwege zijn vleugeldeur. 

* Bootreis; Elk jaar maken we een boottocht vanuit Terherne waarbij elke bewoner een familielid meeneemt. We genieten van de mooie omgeving en de heerlijke lunch. We varen op de mooie en zeer praktische boot de Redbad, een rondvaartboot vanuit Terherne. Geweldige bediening en een ontspannen sfeer.

* Artikel in Leeuwarder Courant, 11-11-2015. 


* Sinds september 2017 zijn we in het bezit van een beleefTV! Een prachtig instrument om spelletjes op te spelen, met een groepje of alleen. De spelletjes zijn geschikt voor iedereen, de moeilijkheidsgraad varieert. We kunnen er ook mee op internet. Via you tube liedjes van vroeger zingen geeft altijd succes! Maar ook foto's van vroeger bekijken, bijvoorbeeld van de vroegere woonplaats of van landen waar men op vakantie is geweest.

* Januari 2019; op 4 januari hebben we met bewoners, familie en personeel de uitbreiding met 2 appartementen officieel geopend. We zijn blij met de appartementen en de binnentuin. Heerlijk buiten zitten, ook als de wind uit het noorden komt.

* Maart 2019; We gaan starten met een nieuwe kwaliteitssysteem genaamd kwaliteit@. Op 5 maart de audit na een zelfevaluatie gehad. Dit is positief verlopen, dus gaan we verder. Insteek, naast goede kwaliteit van zorg, nog meer aandacht voor het welzijn!

* December 2019; bezoek van de inspectie (IGJ) gehad; in 1 keer goed gekeurd!! We zijn ontzettend blij met dit resultaat.

Powered by webXpress