Nieuwspagina

Nieuwsflitsen:


* Op 1 augustus 2012 zijn we "echt" van start gegaan. Binnen twee maanden waren alle appartementen bewoond. 

* Duofiets. Bij de opening hebben we een duofiets gekregen. Deze fiets is in de eerste zomer al veel gebruikt en wordt nog steeds regelmatig gepakt als het mooi weer is en het niet al te hard waait.

* Koorbezoeken in Palsma Zathe. In de maanden september tot en met april organiseren we regelmatig kooroptredens of muziekoptredens. We hebben al vele koren mogen verwelkomen. Wat een sfeer brengen deze muziekoptredens elke keer weer met zich mee, fantastisch! 

* Rolstoelbus. Eind juni 2013 hebben we een rolstoelbus voor 9 personen aangeschaft. Dat geeft ons de gelegenheid spontaan met bewoners een rondje Friesland te rijden, een terrasje aan het water te bezoeken of naar een evenement in de buurt te gaan. De bus wordt regelmatig gebruikt.

* Geiten. We hebben we een dwerg en drie landgeiten. Ze hebben een prachtige weide tot hun beschikking en voelen zich al helemaal thuis. In januari 2014 en april 2015 zijn er jonge geitjes geboren. Vijf keer beschuit met muisjes! 

* Bad; We hebben een super de luxe bad geïnstalleerd. Het bad is in hoogte verstelbaar en kan kantelen. Hij doet denken aan een Ferrari vanwege zijn vleugeldeur. Verscheidene bewoners hebben al heerlijk liggen dobberen.

* Kippen; We hebben 2 kippen. Een Brahma en een Jersey kip. Helaas zijn deze kippen opleeftijd en leggen ze geen eieren meer. We hopen binnenkort weer een aantal nieuwe kippen te kunnen verwelkomen die elke dag een eitje leggen. 

* Geslaagd!; In juni 2014 hebben alle medewerkers een cursus kleinschalig wonen afgerond. Iedereen heeft het certificaat behaald. ieder jaar worden de medewerkers (bij)geschoold over relevante onderwerpen.

* Bootreis; Elk jaar maken we een boottocht vanuit Terherne waarbij elke bewoner een familielid meeneemt. We genieten van de mooie omgeving en de heerlijke lunch. We varen op de mooie en zeer praktische boot de Redbat, een rondvaartboot vanuit Terherne. Geweldige bediening en een ontspannen sfeer.

* Artikel in Leeuwarder Courant, 11-11-2015. 


* Sinds september 2017 zijn we in het bezit van een beleefTV! Een prachtig instrument om vele spelletjes op te spelen, met een groepje of alleen. De spelletjes zijn geschikt voor iedereen, de moeilijkheidsgraad varieert. We hopen er heel veel plezier aan te beleven de komende jaren.

*April 2018;  We hebben toestemming om twee appartementen te mogen bijbouwen. Naar verwachting gaan we hier begin juli mee van start. Dit zal ongetwijfeld wat ongemak veroorzaken, maar dat hopen we tot een minimum te beperken.


Powered by webXpress